Utolsó állomásához érkezett a Lélekben rendben elnevezésű programsorozat, amely a Pünkösdi Cigánymisszió központjában, elsősorban a fiataloknak igyekezett széleskörű ismereteket nyújtani a sikeres életkezdéshez.

A rendezvénysorozat tematikája kiterjedt a testi-lelki egészségtől kezdve a generációk esélyein át egészen a hitéleti kérdésekig, sőt az oktatási és elhelyezkedési lehetőségekről is szó esett. A hat alkalom során mintegy száz részvevő diák részére havonta megrendezett előadásokat neves szakemberek tartották, akik nem csupán elméleti ismereteket közvetítettek, hanem személyes tapasztalataikat is megosztották a hallgatókkal. A legutóbbi eseményen Durkó Albert misszióvezető is köszöntötte a jelenlévőket, Surman László hitéleti-missziós főigazgató a programsorozat zárásaként a lebonyolításért köszönetet mondott a misszió vezetésének, az önkéntes segítőknek és a résztvevőknek egyaránt. Az utolsó alkalom vendégei az MPE OCM országos presbiterei voltak: Péter Pál, Balog Sándor és Rézműves Miklós a megismerés, megbocsátás és megbékélés témájában osztották meg gondolataikat, mindannyian hangsúlyozva a hit szerepét a helyes életvitel kialakításában, a problémák sikeres megoldásában.

Az igazi megbocsátás olyan erő és szabadság, amiről nem lehet eleget beszélni. A megbocsátás hiánya egy csapda. Példa lesz az életedben, akire haragszol, mert mindig ő fog a fejedben járni. Nem azért szükséges elengedni, mert a másik megérdemli. Én érdemlem meg a szabadságot” – hangzott el a beszélgetés során.

A Lélekben rendben programsorozat elérte célját, hogy ne csupán információkat közvetítsen, hanem közösséget építsen és segítsen abban, hogy a fiatalok magabiztosabban lépjenek ki az életbe.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Kapcsolódó bejegyzések
Dokumentálás a gyakorlatban

A közösségi programok és foglalkozások sikeres lebonyolításához elengedhetetlen a rendezvények precíz adminisztrációja. Ezt a célt szolgálta a Cigány Módszertani és Kutató Központ szervezésében

Tovább »