Módszertani füzetek

A harmadik módszertani füzet bemutató videója

Ezúton tesszük közzé a Cigány Módszertani és Kutató Központ és a Protestáns Cigánymissziós Fórum együttműködésével megjelent Cigánymissziós módszertani füzetek III. bemutató videóját.

Kézikönyv a cigányok közti szolgálathoz

Cigánymissziós Módszertani Füzetek II. (részlet) „A 2014-ben útjára bocsátott Cigánymissziós Módszertani Füzetek szakmai nyitott kiadványsorozat megjelenésének szándéka az volt, hogy égető társadalmi problémák megoldásában, elvetettségben vagy éppen nyomorban élő emberek megsegítésében, ismeret hiányában fogant előítéletek, ellenségeskedés tompításában, megszüntetésében működjön közre. A cigányság helyzete, a mindennapi életet megmételyező feszültségek, a reménytelennek vélt évszázadokra visszanyúló viszályterhes együttélés […]

Találkozások

Cigánymissziós Módszertani Füzetek I. (részlet) „Nehéz szabadon beszélni cigányokkal kapcsolatos ügyekről, pedig elengedhetetlen. Szüksége van ennek az országnak arra, hogy nyíltan beszélhessen azokról a problémákról, amelyek a cigányokkal kapcsolatban merülnek fel. A felszabadultság hiányának egyik oka az előítélet…” (Szentesi Zoltán)