Kétnapos önismereti képzést szerveztünk

Cimok Önismereti Tréning

A Cigány Módszertani és Kutató Központ szervezésében kétnapos önismereti képzést szerveztünk a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió megbízásából. 

Durkó Albert misszióvezető a következő gondolatokat fogalmazta meg az oktatók képzésével kapcsolatban: „Fő célunk, hogy a gyülekezeti tagokból tanítványokat, majd tanítókat képezzünk, olyan embereket, akik elkötelezettek Isten Királyságának építése mellett. A mostani képzés a közösségépítésre is alkalmas, ami azért is lényeges, mert a szolgálókat gyakran több száz kilométer választja el egymástól. Az, hogy az evangéliumot hirdethetjük és taníthatunk Istentől való kiváltságunk”.

A Cigány Módszertani és Kutató Központ igazgatója, Surman László szerint kiemelten fontos, hogy a képzésben résztvevő oktatók, maguk is legyenek odaszántak a folyamatos növekedésre, készek a tanulásra, hogy megfelelő válaszokat tudjanak adni az előttük álló kihívásokra. Elengedhetetlen, hogy aki másokat oktat, vagy tanítványoz, önmaga ne legyen része annak az átformálódásnak, aminek egyik kulcsa az önmagunk megismerése. H. Kovács Judit a tréning vezetője elmondta, hogy a program során az Istennel való kapcsolatukon keresztül fognak magukról tanulni a résztvevők. „Soha nem késő azzá válni, akinek Isten teremtett bennünket. Az önismeret megszerzéséhez fontos, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, a mostani feladatok egy része is erre irányul” – hangzott el a képzésen.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Kövessen bennünket közösségi oldalunkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Lélekben rendben a sikeres életért

Utolsó állomásához érkezett a Lélekben rendben elnevezésű programsorozat, amely a Pünkösdi Cigánymisszió központjában, elsősorban a fiataloknak igyekezett széleskörű ismereteket nyújtani a sikeres életkezdéshez.

Tovább »
Beszédes életutak

Minden ember csoda és minden bejárt életút is az – minden szépségükkel, sikerükkel, győzelmükkel, és szomorúságukkal, szörnyűségükkel, tragédiájukkal együtt. Csoda, ha ezt észrevesszük

Tovább »
Kié a hatalom?

Ez a kérdés volt a központi témája az idei Protestáns Cigánymissziós Konferenciának, amelynek a Budapesti Gazdagréti Református Gyülekezet adott otthont. Az öt protestáns

Tovább »